Ofte stillede spørgsmål

Hvis du aldrig har oplevet kitesurfing før er der gode nyheder til dig: det er uden tvivl den mest spændende sport, der findes – spørg selv den tidligere præsident Barack Obama, som knap nok kunne vente med at komme ud på vandet og nyde friheden med hans kite, efter at han var færdig i Det Hvide Hus!
  Kitesurfing er kort fortalt en kombination af flere forskellige sportsgrene (surfing, windsurfing, wakeboarding og paragliding) som samles i én ekstremsport. Og det bedste af det hele er, at der ikke findes nogle grænser for din fremtidige udvikling – du stopper altså aldrig med at lære. Grundidéen bag kitesurfing er, at man står på et mindre surfboard eller wakeboard med bindinger, mens man bliver trukket over vandets overflade i høj fart af kiten. Har du mod på det, bestemmer du også selv hvor vildt det skal gå og du får derfor rig mulighed for at vise dig frem på vandet og mærke suset i håret. Prøv selv, og mærk naturens kræfter!
  JA. Faktisk er de fleste som tager et kursus helt nybegyndere, så det er slet ikke nødvendigt at have tidligere erfaring på vandet. Det er en fordel hvis du allerede kan svømme, men du behøver ikke at være elitesvømmer for at komme i gang. Alle vores elever bliver udstyret med en redningsvest, selvom undervisning foregår på relativt lavt vand (vandhøjde til hoften).
  Ring eller send os en e-mail. Vi sidder dog ikke altid lige ved telefonen, så læg gerne en besked eller skriv en e-mail til os. Vi svarer dig indenfor 24 timer. Telefon: +45 26 11 28 81 E-mail: info@kitesjaelland.dk
  Nej! Lad være med det. Der er utroligt meget kraft i en kite, og du sætter dig selv og andre omkring dig i fare, hvis du ikke ved hvad du laver, og hvis du ikke kender sikkerhedsreglerne. Derfor skal du tage et kitesurfing kursus med en erfaren instruktør. Ved at købe dit eget udstyr og lære at kitesurfe på egen hånd risikerer du også at ødelægge dit udstyr i processen.
  Ved at tage et kursus lærer du alt grundlæggende teori om kitesurfing:
  • vind & vejrforhold
  • valg af egnet kitespot på dagen
  • valg af det rigtig udstyr til dig, din stil og dit tempo
  • vigepligter og vigtige sikkerhedsregler
  • at kunne forudse en potentiel farlig situation, der er ved at opstå
  • at vide præcis hvad du skal, hvis der opstår en farlig situation
  • at kunne tage ud selv og surfe trygt og sikkert!
  • Lære at kitesurfe rigtigt og sikkert fra starten. Både for din og for andres skyld.
  Medbring varmt tøj og badetøj til at have på under våddragten (badeshorts/bikini), håndklæde, madpakke, drikkevarer, vand. Hos Kite Sjælland stiller vi alt det nyeste og sikreste udstyr til rådighed (herunder våddragt, neoprensko, hjelm, vest, trapez, kite, board og sikkerhedsreb). Du kommer bare som du er. 🙂

  Nydelige videoer 🙂